Online catalogus
Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op Doordeweeks zijn wij bereikbaar van 09.00 uur - 17.00 uur
o 0252 217 533

HOLLANDSE NIEUWE 2022

Op dinsdag 14 juni 2022 organiseert het Nederlands Visbureau de viering van de komst van de Hollandse Nieuwe, vangst 2022. Na het verbreken van de jarenlange traditie gedurende de afgelopen twee jaar wordt op deze datum weer een traditionele veiling van het eerste vaatje haring georganiseerd. De opbrengst van de veiling wordt geschonken aan de Stichting Ambulance Wens.

bron: https://visbureau.nl/hollandsenieuwe2022


Het seizoen gaat een dag later van start. WIKO Verpakkingen heeft weer een assortiment verpakkingen speciaal voor de Nieuwe Haring.


Ons assortiment is hier  te vinden! Ook kunt u de folder downloaden via deze link.
Wilt u promotiemateriaal (spandoek, posters, vlaggen) laat het ons weten en wij maken het voor u!

Veel succes!


 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prijsaanpassing per 1 juni 2022

 

Geachte relatie,

Vanwege de wederom stijgende grondstofprijzen en slechte beschikbaarheid zijn wij genoodzaakt enkele prijzen aan te passen per 1 juni 2022.

 

Over de volgende assortimenten worden de prijzen aangepast:

Artikel (-groep)

Verhoging

Folie assortiment (plastic)

8 – 10 %

PP artikelen (180-serie 182-serie MW-serie 108-serie)

5 - 10%

Papieren tassen

5 %

Cateringschalen

8 - 10 %

XPS assortiment

7 %

Hygiene artikelen (Tork P2P Satino)

15 %

A-bakken KS-schalen

7 %

Ersatz artikelen

5 %

Vuilniszakken

8 %

Karton

10 - 15 %

   
 

* Pallet-(stretch-)folie op basis van dagprijzen.  

 

Met vriendelijke groet,

Team WIKO Verpakkingen

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Statiegeld op kleine plastic (PET) flessen per 1 juli 2021

Statiegeld op kleine plastic flesjes voor minder zwerfafval

Nieuwsbericht | 22-06-2021 | 17:00

Op 1 juli 2021 wordt statiegeld op kleine plastic flesjes ingevoerd. Dat heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven met het verpakkend bedrijfsleven afgesproken.

Per flesje (< 1 liter) wordt straks 15 cent statiegeld gerekend. Voor grote flessen (> 1 liter) blijft het 25 cent.

Inleveren kan in supermarkten, op treinstations, bij tankstations langs de weg en via cateraars.

Deze maatregel moet leiden tot veel minder plastic zwerfafval. Producenten van flesjes frisdrank en water zijn verantwoordelijk voor de invoering van het statiegeldsysteem.

Horeca en kleine bedrijven zijn vrijgesteld van de verplichting kleine plastic flesjes in te zamelen.

----------------------------------------------------------------------------------------
Veelgestelde vragen:

1) Welke flessen moeten worden ingeleverd?
Alleen kunststof flessen van frisdrank en waters die in Nederland met statiegeld worden verkocht kunnen retour worden gebracht bij een van de innamepunten.
Plastic flessen van sap, zuivel en siroop worden niet ingezameld via het statiegeldsysteem.

2) Wordt blik ook onderdeel van het statiegeldsysteem?
Blik wordt niet meegenomen in de uitrol van juli 2021. Het is namelijk nog onderdeel van de politieke discussie.

3) Waar kan ik meer informatie vinden over dit onderwerp?
Op statiegeldnederland.nl wordt de regeling helder uiteengezet.
Het nieuwsbericht is te vinden op de site van de Rijksoverheid. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EUROPEES PARLEMENT STEMT VOOR VERBOD OP SINGLE USE PLASTICS 

29 OKTOBER 2018  DUURZAAMHEID, MILIEU

Het Europees Parlement heeft afgelopen woensdag ingestemd met het verbod op single use plastics in de Europese Unie. Dit verbod houdt in dat eenmalig bruikbare plastic producten, zoals plastic bestek, rietjes, borden en dergelijke, vanaf 2021 verboden worden op de Europese markt.

INHOUD VAN HET VERBOD
In januari presenteerde de Europese Commissie een nieuwe plasticstrategie. Deze strategie is onderdeel van de EU-doelen voor een circulaire economie. Op dit moment gebruiken Europeanen 25 miljoen ton plastic per jaar, waarvan nog geen 30% gerecycled wordt. Ook is slechts 60% van alle plastic verpakkingen recyclebaar. Volgens de strategie moet in 2030 50% van al het plastic gerecycled worden.

Om de productie en het gebruik van plastic te verminderen, deed de Commissie in mei een voorstel voor een verbod op single use plastics. Dit zijn plastic producten die maar één keer gebruikt kunnen worden. De bedoeling van dit verbod is dat in 2021 plastic wegwerpproducten zoals bestek, borden, rietjes, roerstokjes, wattenstaafjes en ballonnenstokjes niet meer beschikbaar zijn op de Europese markt. Het gebruik van vergelijkbare producten waar geen alternatief voor is, zoals verpakkingen van sandwiches, burgers en fruit en ijs- en dessertbakjes, moet op een ‘ambitieuze en duurzame’ manier verminderd worden. Verder moet in 2025 90% van andere plastic producten, zoals plastic flessen, verzameld en hergebruikt worden. Ook de hoeveelheid afval afkomstig uit tabaksproducten en spullen om mee te vissen moet verminderd worden en het hergebruik van deze producten moet stijgen.

Op 10 oktober heeft de Commissie Milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid van het Europees Parlement dit voorstel goedgekeurd en nog enkele aanpassingen gedaan. Deze commissie heeft onder andere lichtgewicht plastic tasjes, producten van oxo-afbreekbaar plastic en piepschuim verpakkingen aan het verbod toegevoegd. Meer informatie hierover is te lezen in dit nieuwsbericht op de website van Europa decentraal.

STEMMING EUROPEES PARLEMENT
Over dit verbod op single use plastics is afgelopen woensdag (24 oktober) gestemd door het Europees Parlement. De wet is aangenomen met 571 stemmen voor tegenover 53 stemmen tegen en 34 onthoudingen van stemming. Nu moet de Raad van de EU zijn positie tegenover deze wet bepalen en daarna gaat het Europees Parlement met de Raad onderhandelen. Dit staat gepland voor november. Frédérique Ries, rapporteur voor deze wet, zegt hierover: “We hebben de meest ambitieuze wetgeving tegen single use plastics aangenomen. Het is nu aan ons om op koers te blijven in de aankomende onderhandelingen met de Raad.”

BRON:
Plastic Oceans: MEPs back EU ban on throwaway plastics by 2021, Europees Parlement


Wil je weten wat WIKO Verpakkingen aan non-plastic wegwerpproducten heeft? Klik hier!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Privacyverklaring

 
 
Via de website https://www.wikoverpakkingen.nl/ van Wiko-Papier en Plastics B.V. handelend onder de naam WIKO Verpakkingen worden privacygevoelige gegevens verwerkt. Ook wel persoonsgegevens genoemd. Wij hechten veel waarde aan een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens. Persoonsgegevens verwerken wij dan ook op zorgvuldige wijze en wij dragen zorg voor de beveiliging hiervan.
 
Bij de verwerking van persoonsgegevens respecteren wij de eisen die de privacywet hieraan stelt. Dit betekent onder andere dat wij:

* u uitdrukkelijke om toestemming zullen vragen om uw persoonsgegevens te mogen verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
* er alles aan zullen doen om onze verzameling van persoonsgegevens te beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de vastgestelde doeleinden;
* passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen;
* uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.In deze privacyverklaring zullen wij voorts duidelijk uitleg geven over welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel.

Persoonsgegevens en het gebruik daarvan

Wanneer u gebruik maakt van onze website, kunnen wij de volgende gegevens van u verwerken (mede-afhankelijk van de gegevens die u zelf invult door bijvoorbeeld een offerte aan te vragen, een  bestelling te plaatsen middels het aanmaken van een account):
* Voor- en achternaam
* Bedrijfsnaam
* B.T.W. nummer
* Kamer van Koophandel inschrijving
* E-mailadres
* Adresgegevens
* Telefoonnummer
* Betaalgegevens
* Aankoopgeschiedenis
* Inloggegevens van uw account

Voornoemde gegevens gebruiken wij voor de volgende doeleinden:

* om u de mogelijkheid te bieden artikelen te bestellen via onze website en gebruik te maken van alle functionaliteiten en diensten op de website;
* om uw bestelling te verwerken en u te informeren over het verloop daarvan;
* om met u te communiceren door middel van het verzenden van elektronische nieuwsbrieven en/of post;
* om uw vragen te beantwoorden of uw klachten te behandelen via social media, e-mail, per post of telefonisch;
* om (op individueel niveau) onze website, ons assortiment en onze dienstverlening online te verbeteren. Dit doen wij op basis van: uw voorkeuren, uitgevoerde markt- en klantonderzoeken en het gebruik van onze * * website door bezoekers.

Verzamelen van informatie

Persoonsgegevens verzamelen wij op verschillende manieren. Zo kunt u bijvoorbeeld via onze website artikelen bestellen, waarbij wij u vragen om enkele persoonsgegevens aan ons te verstrekken om de bestelling af te ronden.

Daarnaast kunt u een account aanmaken op onze website waarmee u inzicht verkrijgt in uw bestellingen en deze bij kunt houden.

Verder is het mogelijk dat u ons benadert met vragen en/of klachten per post, e-mail of telefonisch. Wij zullen in dat geval contact met u opnemen zodat we uw vraag of klacht in behandeling kunnen nemen.
Daarnaast kunnen er ook nog gegevens verzameld worden via social media kanalen (zoals Facebook), bijvoorbeeld wanneer u contact met ons opneemt om vragen te stellen. Wij gebruiken in dat geval alleen uw accountnaam zodat wij op uw bericht kunnen reageren.

Cookies

Op onze website maken wij gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestand dat verstuurd wordt door een internetserver en dat wordt opgeslagen op uw computer. 

Cookies op zich kunnen geen individuele gebruiker identificeren, maar slechts de computer of het mobiele apparaat dat u gebruikt door een willekeurig gegenereerde identificatiemarkering.

Bewaartermijnen voor persoonsgegevens

Wij zullen uw persoonsgegevens niet langer bewaren dan strikt nodig is om de hiervoor genoemde doeleinden te realiseren.
 
Nieuwsbrief

Wij kunnen u, indien u hiervoor toestemming hebt gegeven, per e-mail onze nieuwsbrief toesturen. Bij iedere communicatie langs deze weg wordt een afmeldmogelijkheid opgenomen mocht u geen interesse meer hebben in onze nieuwsbrief. Tevens heeft u de mogelijkheid om in uw account u af te melden voor de nieuwsbrief.
 
Verstrekking aan derden

De door u verstrekte gegevens worden enkel aan derde partijen doorgegeven, indien dit noodzakelijk is voor de levering van de door u bestelde producten, of aangevraagde diensten[A5] .
Verder zullen wij de door u verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken indien u hiervoor geen toestemming hebt gegeven, tenzij dit wettelijk verplicht of toegestaan is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de politie in het kader van fraudeonderzoek gegevens bij ons opvraagt. In dat geval zijn wij wettelijk verplicht deze gegevens af te geven.

Websites van derden

Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen namelijk niet garanderen dat deze websites op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Lees altijd voor gebruik van de desbetreffende website de privacyverklaring van deze website, om er zeker van te zijn dat ze goed met uw gegevens omgaan.

Beveiliging van uw gegevens

Wij hebben de nodige veiligheidsmaatregelen ingevoerd om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging te voorkomen van informatie die wij ontvangen op onze site. Wanneer wij uw gegevens overdragen of ontvangen op onze website, gebruiken wij altijd de coderingstechnologieën die erkend worden als gangbare standaarden binnen de IT-sector[A6] .

Inzage en wijzigen van uw gegevens en meeneembaarheid daarvan

Indien u aan ons persoonsgegevens hebt verstrekt dan kunt u deze te allen tijde wijzigen in uw account.

Wanneer u niet in het bezit bent van een account en toch graag uw persoonsgegevens in wilt zien of deze wilt laten verwijderen, dan wel gebruik wenst te maken van uw recht op meeneembaarheid van uw persoonsgegevens, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via de volgende gegevens:
 
Wiko Verpakkingen
Jagtlustkade 18
2171 AG Sassenheim
info@wikoverpakkingen.nl
 
Autoriteit Persoonsgegevens

Als u klachten over de verwerking van uw persoonsgegevens heeft, kunt u deze uiteraard aan ons voorleggen zodat we met u naar een oplossing kunnen zoeken. Dit laat onverlet dat de privacywetgeving u het recht biedt om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.
 
 
Contactgegevens

Als u vragen hebt over uw privacy en/of deze privacyverklaring, dan kunt u deze stellen door te mailen naar info@wikoverpakkingen.nl of door contact met ons op te nemen via telefoonnummer 0252 217 533.  

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Controleer daarom deze webpagina van tijd tot tijd om te zien of er veranderingen zijn opgetreden.
 
Deze privacyverklaring is opgesteld op 20 maart 2018 en nadien niet gewijzigd.
 
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.wikoverpakkingen.nl gebruikt cookies om de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt. Als je meer wilt weten over deze cookies, klik dan hier voor ons cookie beleid. Bij akkoord geef je www.wikoverpakkingen.nl toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
 Cookies NIET accepteren